Visita al gabinet de curiositats del doctor Bolós (Olot, 2023)

CIRCULARS

1a Circular. XVIII Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica

2a Circular. XVIII Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica

Olot, del 21 al 23 de novembre

La Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT) organitza a Olot, del 21 al 23 de novembre, la XVIII Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica, la reunió científica general que, cada dos anys, té per objectiu acollir els treballs de recerca i les activitats que duen a terme els seus socis, així com treballs d’altres investigadors i investigadores d’història de la ciència, de la medicina i de la tècnica que vulguin participar-hi.

Enguany, la XVIII Trobada d’Història de la Ciència i de la Tècnica pretén promoure el diàleg entre ciència, territori i societat. És per això que es proposa afavorir la presentació d’un ampli ventall de disciplines i qüestions relacionades amb la història de la ciència i de la tècnica. Línies temàtiques de la XVIII Trobada:

 • Ciència, territori i societat
 • Història de la geologia i vulcanisme
 • Desenvolupament dels parcs naturals
 • Història de la medicina
 • Gabinets de curiositats i museografia
 • Biografies científiques
 • Art i terra
 • Tècnica, tecnologia i medi ambient
 • Construcció i ciència

 

Enviament de propostes 

Us convidem a presentar els resums amb les sessions temàtiques i comunicacions orals. Cada persona només pot enviar una proposta, excepte quan aquesta sigui presentada conjuntament amb una altra persona. En aquest cas, se’n podran presentar dues.

Les propostes de sessions temàtiques s’han d’enviar fins al 10 de juny i les comunicacions lliures fins al 20 de juny del 2024 a l’adreça electrònica trobada2024schct@gmail.com, indicant l’assumpte «Trobada 2024 – taula» o «Trobada 2024 – comunicació», segons la modalitat. Els formularis es troben enllaçats al web de la Trobada.

Les propostes de sessions temàtiques inclouran el nom de la persona o les persones coordinadores, el títol i un breu resum de la sessió, juntament amb els noms i títols provisionals de les comunicacions que integraran la proposta conjunta. El Comitè Científic pot recomanar als autors la modalitat de presentació. L’acceptació de les contribucions es comunicarà abans del dia 15 de juliol del 2024.

 

Conferències i activitats paral·leles

 

A més de les conferències programades, durant la Trobada es visitaran el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, l’Espai Cràter, la ciutat d’Olot i el gabinet de curiositats del doctor Bolós.

 

Preus de la inscripció a la XVIII Trobada

Inscripció amb quota reduïda (socis SCHCT) 95 € del 15 de juliol al 30 de setembre
Inscripció amb quota reduïda (general) 135 € del 15 de juliol al 30 de setembre
Inscripció sense reducció 220 € de l’1 d’octubre al 9 de novembre

 

 

Ajuts d’assistència

 La Societat ofereix ajuts d’assistència per a la inscripció, viatge i/o allotjament per a estudiants i titulats en situació d’atur i per a les persones que en demostrin la necessitat, sempre que siguin sòcies de la SCHCT. La quota general de soci és de 40 €, i de 25 € anuals per a estudiants i jubilats. Per associar-vos a la SCHCT feu servir el formulari disponible en aquest enllaç.

Les persones interessades a sol·licitar l’ajut d’assistència han d’enviar un breu CV (màxim 1 full), juntament amb la seva sol·licitud, abans del 15 de juny del 2024, a l’adreça trobada2024schct@gmail.com. Caldrà indicar quin ajut es demana, el motiu de la petició i, si  correspon, el centre des del qual es demana l’ajut. Les sol·licituds no concedides podran formalitzar la inscripció amb quota reduïda fins al 30 de juny del 2024.

Dates que cal recordar 

 • Fins al 10 de juny: proposta de sessions temàtiques
 • Fins al 15 de juny: data límit de sol·licitud d’ajuts
 • Fins al 20 de juny: termini d’enviament de resums de comunicacions
 • Fins al 15 de juliol: comunicació de l’acceptació de les contribucions
 • Del 15 de juliol al 30 de setembre: període d’inscripció amb quota reduïda
 • De l’1 d’octubre al 9 de novembre: període d’inscripció amb quota general

Per a més informació: trobada2024schct@gmail.com schct@iec.cat

Olot, gener del 2024

Amb el suport organitzatiu de l’Observatori d’Humanitats en Medicina, l’Espai Cràter, Olot Cultura, Turisme Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot 

Organitza: SCHCT, filial de l’Institut d’Estudis Catalans